بی اعتمادی میان زوجین مسئله ای مهم است که اگر به آن توجه نشود می تواند زندگی مشترک آن ها را به چالش بکشد. بی اعتمادی مشکلی است که به دلایل مختلفی ایجاد می شود و نهایتا به احساس شک منجر خواهد شد که باعث فروپاشی بنیان بسیاری از خانواده ها شده است. حل مشکل بی اعتمادی به همسر امکان پذیر است به شرطی که هر دو طرف به این موضوع اهمیت قائل شوند و تصمیم بگیرند با یکدیگر نسبت به حل آن اقدام کنند. در مقاله ای که پیش روی شماست قصد داریم از بین رفتن اعتماد به همسر را موشکافی کنیم و عواقب و راه حل های آن را بررسی نماییم.
اعتماد به همسر بر اثر یکسری از رفتارهای طرف مقابل ایجاد می شود، عدم شفافیت در گفتار، بی توجهی به نیازها و عواطف، دروغ گفتن و رفتارهای مشکوک از جمله دلایلی هستند که بی اعتمادی به همسر را شکل می دهند.
با گذشت زمان ممکن است ذهن یک شک و تردید را تبدیل به باور کند و درگیری های ذهنی را شکل بدهد. این رفتارها همیشه نشانه این نیست که شریک زندگی تان در حال خیانت کردن به شماست و گاهی شاید به خاطر آموزش های نادرستی باشد که فرد از خانواده یا جامعه خود دریافت کرده است. در ادامه دلایل عمده از بین رفتن اعتماد به همسر هم از جانب زن و هم از جانب مرد را برخواهیم شمرد.
دلایل بی اعتمادی زنان به مردان و بلعکس متفاوت است به همین دلیل سعی کردیم در دو تیتر جدا به بررسی هرکدام بپردازیم. در ادامه دلایل بی اعتمادی مردان به زنان را بررسی خواهیم کرد:
مردها دوست دارند که از زبان همسرشان اتفاقات روزمره را بشنوند حتی اگر روزی پرمشغله داشته باشند این مسئله برایشان حائز اهمیت است. وقتی زن اتفاقات روزمره را برای همسرش تعریف نمی کند یا در میان صحبت هایش دروغ می گوید اعتماد مرد به او از بین خواهد رفت.
این مسئله در نگاه اول کوچک و پیش پا افتاده است ولی می تواند به مرور زمان تبدیل به یک اختلاف بزرگ میان زوجین شود. اتفاقی که می تواند در این میان اوضاع را بدتر کند این است که چیزی که مرد انتظار دارد از زبان همسرش بشنود از زبان مرد دیگری بشنود.
غرور و حسادت ممکن است در هر انسانی وجود داشته باشد. اگر ویژگی های غرور و حسادت ورزی در زن قوی باشد برای همسر او کلافه کننده و غیر قابل تحمل است. اگر شوهر ببیند که هر وقت از زن دیگری پیش همسرش تعریف می کند او به آن واکنش منفی نشان می دهید و حتی آن را به یاد می سپارد تا در یکی از بحث های خانوادگی از آن استفاده کند رفته رفته دیگر این مسائل را با او در میان نمی گذارد و در مرحله بعدی کم حرف می شود و نهایتا صمیمیت میانشان کمرنگ خواهد شد.
دروغگویی و عدم شفافیت بی اعتمادی را به دنبال دارد. کوچک ترین دروغ ها می توانند باعث بی اعتماد شدن مرد به زن شوند. صداقت و شفافیت در زندگی مشترک اهمیت زیادی دارد. زمانی که یکی از پنهان کاری های زن آشکار می شود و دروغ هایش لو می رود دیگر مرد به سختی می تواند به آن زن اعتماد کند.
گاهی مردها به آشکار شدن دروغ و پنهانکاری زن واکنشی نشان نمی دهند اما در ذهن خود آن را ثبت می کنند و تجزیه و تحلیل می نمایند. زمانی که کسی که همه چیزتان را با او شریک شده اید به شما دروغ بگوید اعتماد کردن مجدد به او و حتی دیگران کاری دشوار خواهد بود.
زن انسانی پیچیده و احساسی است که حتی کوچک ترین اتفاقات را در ذهن خود بارها پردازش می کند. رفتارهای شوهر از جمله مسائل مهمی است که زنان درباره آن تجزیه و تحلیل های دقیقی در ذهنشان انجام می دهند و اگر این رفتارها اشتباه باشد می تواند به سرعت باعث ایجاد بی اعتمادی زنان به مردان شوند. در ادامه رایج ترین دلایل بی اعتماد شدن زن به همسرش را برمی شمرد.
منظور از این تیتر در واقع این است که اگر به زنی در گذشته خیانت شده باشد و حتی سال ها بعد او ازدواج کرده باشد به دلیل خاطره تلخی که داشته است شاید هنوز از تکرار خیانت بترسد و به همین دلیل نسبت به همسر خود بی اعتماد باشد. این موضوع می تواند با رفتارهایی از جانب شوهر تشدید شود. در واقع دلیل اصلی این شکاکیت و بی اعتمادی رخدادی است که در گذشته زن اتفاق افتاده است و او هنوز نتوانسته با آن کنار بیاید.
یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شروع بی اعتمادی زنان به مردان می شود کم توجهی مرد است. زنان نیاز دارند که از طرف همسرشان به فعالیت های روزانه، نیازهای روحی و نیازهای عاطفی آن ها توجه شود و وقتی برای مدت طولانی این توجه را دریافت نکنند به همسرشان بی اعتماد خواهند شد.
این بی اعتمادی از آن جایی شروع می شود که مرد به زن بی توجهی می کند و در مقابل زن نیز نسبت به همسرش بی اعتنا خواهد شد و نداشتن صحبت درباره این موضوع و رسیدگی نکردن به آن باعث می شود بی اعتمادی زن به شوهرش شکل بگیرد.
خیلی از مردان گمان می کنند حق دارند با خانم هایی که از قبل می شناخته اند مثلا در محل کار و یا دانشگاه با آن ها اشنا شده اند روابط دوستانه عادی داشته باشند. این درحالی است که افراط در این مورد در ذهن خانم ها خیلی پذیرفته شده نیست و می تواند موجبات بی اعتمادی زن به شوهر را فراهم کند. زوجین باید سعی کنند بعد از ازدواج رابطه های دوستانه خود را کنترل کنند و برخی رفتارها را ترک نمایند.
همانطور که تا اینجا خواندیم بی اعتمادی به همسر حتما با یک دلیلی اتفاق افتاده است و احتمالا رفتاری از طرفین سر زده که آن ها را نسبت به همدیگر بی اعتماد کرده است. برای درمان از بین رفتن اعتماد به همسر باید ابتدا تصمیم جدی از هر دو طرف برای حل مشکل گرفته شود سپس ریشه های مشکل شناسایی شوند. بعد از شناسایی زن و مرد باید با یکدیگر درباره آن گفت و گو کنند تا نتیجه مطلوب را کسب نمایند.
در این گفتگوها باید از داد و بیداد و پرخاش جلوگیری شود. بهترین راه برای حل این مشکل مراجعه به مشاور ازدواج است. اگر شریک زندگی تان به شما مشکوک است یا شما به او بی اعتماد هستید سعی کنید او را راضی کنید که باهم نزد یک مشاور خانواده یا ازدواج بروید. پیگیری نکردن موضوع بی اعتمادی می تواند به سرد شدن رابطه زن و شوهر و از بین رفتن محبت در میان آن ها شود و اگر بیشتر پیگیری نشود حتی ممکن است به طلاق هم کشیده شود.
نکات گفته شده نشان می دهد که چیزهای کوچکی که ما در زندگی خیلی به آن توجهی نداریم می توانند در زندگی ما نقش مهم و تاثیرگذاری داشته باشند. اگر شما هم تجربه بی اعتمادی را در زندگی مشترک داشتید با ما در کامنت ها به اشتراک بگذارید.